Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americký foxhound (American Fox Hound)

První Americký foxhound byl vyšlechtěn v 17. století. Je to překrásný lovecký a myslivecký pes, kterého můžeme využívat i jinak, ne jen podle jeho určení. Americký foxhound je také vynikající společník.

ANGLICKÝ NÁZEV:
American Fox hound

PŮVOD:
Americký foxhound byl vyšlechtěn v 17.století v severní Americe. První Foxhoundi byli získání od Anglických foxhoundů, francouzských loveckých psů, beaglů a irských psů, kteří byli dovezeni do Nového Světa v roce 1650. Z výsledku jejich křížení vznikl Virginský lovecký pes, který dal základ dnešnímu Americkému foxhoundovi. Americký foxhound je však za hranicemi USA rozšířen jen velice málo.

POPIS:
Americký foxhound je velice podobný Anglickému foxhoundovi, je však o něco menší (výška v kohoutku je v rozmezí 53 až 63,5 cm a váha mezi 30 až 34 kg), je také rychlejší a elegantnější. Amerického foxhounda je velice snadné poznat podle jeho charakteristického a výrazného hlasu. Oči jsou velké, posazené daleko od sebe, mají ořechovou nebo hnědou barvu. Uši jsou dlouhé, posazené v úrovni očí. Čumák je vcelku dlouhý, rovný a hranatý. Tělo je středně dlouhé, svalnaté a silné. Ocas je štíhlý, vysoko posazený, zvednutý nahoru, ne však přehozený přes záda.


VÝŠKA:
Pes má v kohoutku 56 až 63,5 cm.
Fena má v kohoutku 53 až 61 cm.

VÁHA:
V rozmezí 30 až 34 kg.

SRST:
Srst je středně hustá, tvrdá, krátká a silně přiléhavá. Zbarvení může být různé.

CHARAKTER:
Americký foxhound je překrásný lovecký a myslivecký pes, kterého můžeme využívat i jinak, ne jen podle jeho určení. Je to vynikající společník.

PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Americký foxhound se dožívá 10 až 12 let.

VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Lovecký pes.

VYUŽITÍ DNES:
Lovecký pes, společník.

PLEMENO:
FCI VI. - Honiči, barváři a příbuzná plemena.
Sekce 1 - Honiči.
S pracovní zkouškou.

OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
AI

PLEMENO JE UZNÁNO MEZINÁRODNÍMI ORGANIZACEMI:
FCI, AKC, CKC, NKC, NZKC, CKC, APRI, ACR

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář