Jdi na obsah Jdi na menu
 


Australský teriér (Australian Terrier)

ANGLICKÝ NÁZEV:
Australian Terrier

Fotky: Australský teriér (foto, obrázky)


PŮVOD:
Původem z Austrálie z 19.století. Do roku 1889 bylo toto plemeno známo pod různými názvy. Svým původem pes zastupuje anglického teriéra, přivezeným do Austrálie kolonialisty. Počítá se, že čistokrevní australští teriéři jsou potomky Jorkšírského teriéra a Kern-teriéra. Ve Velké Británii toto plemeno uznávali pouze v roce 1936.


POPIS:
Australský teriér je užitečný, přízemní pes s obhroublým a upřímným zevnějškem a velkou tažnou silou. Hlava je dlouhá, čelo ploché s hedvábným čumákem. Čenich čumáčku je černý. Oči oválné, temné. Výška v kohoutku kolem 25,5 cm a váha 5,5 až 6,5 kg. Srst je hrubá, rovná a hustá. Hruď přiměřeně hluboká a široká. Barva nazrzle-hnědá s modravým nádechem nebo plošně pískový.


VÝŠKA:
V kohoutku má 25,5 cm.


VÁHA:
V rozmezí 5,5 až 6,5 kg.


SRST:
Hrubá, rovná a hustá.


CHARAKTER:
V charakteru australského teriéra se projevuje soubor nepromarněné síly a energie. Na farmě se projevuje jako citlivý hlídač a neúnavný dříč. Má dobře vyvinuté smysly, což ho dělá vynikajícím lovcem ondater, nebojí se však zaútočit dokonce i na zmije.


PÉČE:
Při jeho chovu doma se přihlíží i k tomu, že tento pes miluje pravidelné aktivity a dlouhé procházky. Pravidelné rozčesávání srsti dobře stimuluje krevní oběh a přispívá k růstu srsti, která chrání teriéra před špatným počasím.

Fotky: Australský teriér (foto, obrázky)


PLEMENO:
FCI III. - Teriéři.
Sekce 1 - Malí teriéři.


OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
AUT

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Psí stránky

Karolína Rybová, 2. 6. 2010 13:55

Chtěla bych vás všechny pozvat na moje psí stránky
http://www.stastny-pes.estranky.cz/ potřebovala bych je dostatečně zalidnit takže mě prosím všem doporučte. Stránky jsou nové ale každý den přidáváme nové a nové články. Chtěla bych vás poprosit abste se podívaly na článek Hledáme nové pomocníky. Vše ostatní se dozvíte na stránkách. Děkuji za vaši podporu!