Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peruvian Inca Orchid

ANGLICKÝ NÁZEV:
Peruvian Inca Orchid

Fotky: Peruvian Inca Orchid (foto, obrázky)


PŮVOD:
Peruvian Inca Orchid je plemenem, které vzniklo v Peru již v době starodávné Antiky. Ince odebírali pouze světlehnědá štěňata, která dále křížili. V současné době se rozšiřováním a rozmnožováním tohoto plemene zabývají v USA, křížejí ji i s jinými blízkými plemeny.
Peruvian Inca Orchid je plemenem uznaným FCI, UKC.


POPIS:
Peruvian Inca Orchid je plemenem společenských psů, ze skupiny vlasatých.
Malý Peruvian Inca Orchid je velmi jemný pes, který má tenké a lehké kosti. Hlavu má malou. Jeho oči jsou velice citlivé na světlo, a proto je pes často přimhuřuje. Většině psů srst schází, můžeme však vidět také psy s vlněnou pokrývkou. U psů tohoto plemene stále vznikají problémy s kůží a se zuby. Aby se tomuto předešlo, při rozmnožování se využívají osrstění psi.


VÝŠKA:
Peruvian Inca Orchid má v kohoutku 50 až 65 cm.


VÁHA:
Peruvian Inca Orchid váží v rozmezí 12 až 23 kg.


SRST:
Peruvian Inca Orchid má velice jemnou kůži, která je měkká a elegantní. Uznané zbarvení je rezavé se skvrnkami nebo tečkami libovolné barvy. Zbarvení srsti může však být jakékoliv.


CHARAKTER:
Peruvian Inca Orchid je velmi klidný pes, vyznačující se stálým temperamentem. Je zcela oddaný svému pánovi. Vyžaduje jeho stálou pozornost, a také častou zábavu. Jsou to velice něžní pejsci. Nemají rádi denní světlo a sluneční paprsky, nejlépe se cítí k večeru, kdy už je soumrak.

Fotky: Peruvian Inca Orchid (foto, obrázky)


PÉČE:
Peruvian Inca Orchid je na péči poněkud náročnější. Jeho kůži, která je vzhledem k absenci srsti náchylná na nejrůznější poranění, je třeba pravidelně natírat. Také mu nezapomínejte čas od času kontrolovat ouška a čistit zvukovod. Jejich oči jsou velice citlivé na světlo, proto je nevystavujte na přímému slunečnímu záření.

PLEMENO:
FCI - Neuznané plemeno.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář